U blagovaonici
Kako ste sigurno čuli ili primijetili (ili nanjušili ), od početka drugog polugodišta naša školska kuhinja je u funkciji. Školsku prehranu koristi gotovo dvjesto učenika. U nastavku pogledajte djelić atmosfere i pravila ponašanja u školskoj blagovaonici.
PRAVILA PONAŠANJA U ŠKOLSKOJ BLAGOVAONICI
1. Prehrana učenika organizirana je na slijedeći način:
Razredna nastava i 5. razredi predmetne nastave - topli i hladni obrok - 2. odmor (9.35-9.50h)
Predmetna nastava - topli i hladni obrok - 3. odmor (10.25-10.40h)
2. Prije ulaska u blagovaonicu učenici su dužni oprati ruke.
3. Učenici koji se hrane u školskoj kuhinji jedu u blagovaonici. Hrana i pribor za jelo ne iznose se iz blagovaonice.
4. U blagovaonicu se ne unose učeničke torbe, jakne i slični predmeti.
5. Svaki razredni odjel tijekom obroka sjedi na dogovorenom mjestu u blagovaonici.
6. Za vrijeme jela učenici se služe priborom za jelo. Ne ometaju druge učenike i poštuju pravila kulturnog ponašanja.
7. Nakon obroka učenici odlažu posude i pribor za jelo na odgovarajuće mjesto. Ostatak hrane odlažu u predviđenu posudu za otpad.
8. Učenici koji se ne hrane u školskoj kuhinji ne smiju svoju marendu jesti u blagovaonici, već isključivo u holu Škole.
9. Učenicima koji se neprimjereno ponašaju i ne poštuju pravila ponašanja u školskoj blagovaonici izreći će se odgovarajuće mjere u skladu s odredbama Statuta Škole.
Ravnatelj: Antonio Milinković