2016-05-05 09:00:57

Najljepši glas škole 2016.

U srijedu, 4. svibnja, održano je po drugi puta u našoj školi natjecanje učenika u pjevanju (i sviranju) „Najljepši glas škole“.

Natjecatelje je pripremala učiteljica glazbene kulture Marijana Pavičić, a program vodila učiteljica Andrijana Piasevoli-Klarić.

 

Nakon ravnateljeva pozdrava nazočnima predstavljen je žiri koji je ocjenjivao nastupe, u sastavu: Marijana Pavičić, Đani Findrik, voditelj školskog tamburaškog orkestra, Ivana Svetić, voditeljica KUD-a Široka Kula, te učitelj informatike Ivan Nekić. Osim žirija, ove godine imali smo i jednu novost, nagradu publike: svaki posjetitelj na ulazu je dobio papir na kojem su navedeni izvođači i pjesme koje pjevaju, te je na kraju priredbe mogao zaokružiti svoj odabir.

Učenici su nastupili s 20 točaka, 9 iz razredne i 11 iz predmetne nastave, a pobjednike su čekale i vrijedne nagrade sponzora: Nacionalni park Plitvička jezera koji pobjedniku natjecanja poklanja obiteljsku ulaznicu na Plitvička jezera, izdavačka kuća Školska knjiga donirala je ruksake i školski materijal, Alfa je također donirala nagrade vrijedne nagrade, kao i cvjećarna Marta iz Gospića, što je čitavo natjecanje podiglo na višu razinu.

Nakon nastupa natjecatelja, a tijekom zbrajanja bodova žirija i prebrojavanja glasova publike, nazočne je s nekoliko pjesama zabavio školski tamburaški orkestar pod vodstvom Đanija Findrika.

Prvo mjesto u kategoriji razredne nastave osvojila je Antonia Pleša pjesmom "Hajde da ludujemo", a u kategoriji predmetne nastave Lucija Kolak odličnom interpretacijom Cohenove pjesme Hallelujah.

Više fotografija, ali bez zvuka, možete vidjeti ovdje.


Osnovna škola dr. Franje Tuđmana Lički Osik