2016-06-04 19:26:03

Three colours (red – blue – white) – eTwinning project

Učenici 5.a razreda sudjelovali su u eTwinning projektu u kojem su tematski uklopljeno u redovitu nastavu izradili 4 plakata o svojoj domovini koja su poslana školama partnerima u Slovačku, Češku i Sloveniju.

Nacrtali su kartu Hrvatske, pri čemu nam je uvelike pomogla asistentica Milana Ćutić nacrtavši nam obrise Hrvatske sa svim otocima i jako smo joj zahvalni. Na karti su označene većina prirodnih regija, najveći gradovi i 5 pojmova o kojima smo pisali.

Pet pojmova o Hrvatskoj su izabrali sami učenici. To su: Zagreb (glavni grad), Velebit, Plitvička jezera, Jadransko more i izumitelje tj. izume koji potiču iz Hrvatske. Plakat sadrži i hrvatsku zastavu, sliku škole, razrednu fotografiju, kovanice iz Hrvatske i sve je ukrašeno slikama.

Plakat je izrađen na engleskom jeziku, te u donjem desnom uglu stoji rječnik s par rečenica na hrvatskom prevedenim na engleski.

Sveukupni izgled i sadržaj plakata dogovoren je s ostalim partnerima prilikom planiranja projekta. Tri plakata smo poslali u Sloveniju, Slovačku i Češku i ovom prilikom zahvaljujem našoj školi i ravnatelju što su preuzeli troškove slanja.

Jedan plakat je ostao kod nas i možete ga vidjeti u kabinetu stranih jezika, kao i plakat koji nam je došao iz Slovačke.

Radujemo se ostalim plakatima!


Osnovna škola dr. Franje Tuđmana Lički Osik