2017-07-25 14:25:15

Uspješno završene aktivnosti projekta „Unaprijedi jer vrijedi!“

Uspješno su završene aktivnosti projekta „Unaprijedi jer vrijedi!“ kojem je cilj doprinijeti jačanju socijalne uključenosti i integracije u odgojno-obrazovne procese za 10 učenika s teškoćama u razvoju s područja Gospića kroz osiguravanje uvjeta za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje, zapošljavanjem 10 pomoćnika u nastavi. Zaposleni pomoćnici su tijekom ove školske godine pružali pomoć u svakodnevnom radu učenicima s teškoćama.

Ukupna vrijednost projekta je 463.985,30 kn, dok je 426.866,47 kn financirano sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Provedba ovog projekta nastavak je kontinuirane podrške učenicima s teškoćama koju Grad Gospić provodi od 2009. godine. Kroz projektne aktivnosti, osim samog rada pomoćnika učenicima s teškoćama, senzibilizirani su ostali učenici te je upoznata javnost o svakodnevnim problemima učenika s teškoćama, kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje obrazovnih postignuća učenika s teškoćama, njihova uspješnija socijalizacija i emocionalno funkcioniranje.

U Osnovnoj školi dr.Franje Tuđmana Lički Osik u školskoj godini 2016./2017. zaposlene su 2 pomoćnice u nastavi, koje su pomagale učenicima s teškoćama u usvajanju odgojno-obrazovnih sadržaja i posredovale u uspostavljanju interakcije među učenicima. Već je rečeno, da djeca s teškoćama u razvoju mogu i žele doprinositi društvu, a ne ovisiti o njemu. Svakodnevno živjeti i uvažavati različitost svakog djeteta, veliki je profesionalni izazov. Uvođenjem pomoćnika u nastavi, korak smo bliže ostvarenju tog cilja. 


Osnovna škola dr. Franje Tuđmana Lički Osik