2017-09-29 08:16:00

TRIBINA O POLOŽAJU, PRAVIMA I POTREBAMA DJECE I MLADIH U GRADU GOSPIĆU I OKOLICI

Organizator: Odjel za nastavničke studije u Gospiću Sveučilišta u Zadru

 

Naziv događanja: TRIBINA O POLOŽAJU, PRAVIMA I POTREBAMA DJECE I MLADIH U GRADU GOSPIĆU I OKOLICI

 

Datum, mjesto i vrijeme odvijanja: 2. listopada 2017. u 17 sati na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću Sveučilišta u Zadru (dr. A. Starčevića 12, 1. kat, predavaonica br. 5).

 

Sudionici, izvoditelji događanja, predstavnici su odgojno-obrazovnih, kulturnih, zdravstvenih i ostalih ustanova koje se brinu o potrebama djece i mladih (osnovne i srednje škole u Gospiću, Ličkom Osiku i Klancu, Grad Gospić, Ličko-senjska županija - Odjel za društvene djelatnosti, Dječji vrtić Pahuljica, stručni djelatnici Centra za socijalnu skrb, stručni djelatnici MUP-a, Općinski i Prekršajni sud u Gospiću, Zavod za javno zdravstvo Ličko-senjske županije, Ličko-senjska biskupija, Obiteljski centar Ličko-senjske županije, Veleučilište Nikola Tesla, Odjel za nastavničke studije u Gospiću Sveučilišta u Zadru, Učenički dom u Gospiću, Opća bolnica Gospić, Dom zdravlja Gospić, Kulturno informativni centar Gospić, Pučko otvoreno učilište i Muzej grada Gospića, udruga Pčelice, Info centar za mlade u Gospiću, razne sportske udruge, Likovna udruga Lika Gospić, Hrvatsko planinarsko društvo Željezničar Gospić i dr.).

Cilj tribine je upoznavanje s postojećim aktivnostima i projektima koji se realiziraju u ustanovama u Gospiću i okolici za dobrobit djece i mladih, međusektorska suradnja u aktivnostima i projektima, planovi za bližu i dalju budućnost u cilju unapređenja zadovoljavanja prava i potreba djece i mladih u ovome gradu. Svaka od navedenih ustanova radi za dobrobit djece i mladih u okviru svojih redovitih poslova, kao i nekih novih i suvremenijih aktivnosti. Međutim, razgovori o svim našim aktivnostima nametnut će neke nove ideje i ukazati na potrebu za još boljom međusobnom suradnjom, odnosno skrb o djeci i mladima na ovaj združeni način može se podići na još kvalitetniju razinu. Stoga molimo predstavnike svih navedenih ustanova da se odazovu na tribinu i pridonesu raspravi u cilju daljnjega kvalitetnijeg planiranja skrbi o djeci i mladima u našoj okolini.

 

Voditeljica tribine: doc. dr. sc. Anela Ničević-Milković, profesorica psihologije   

Tribinu će otvoriti uz voditeljicu doc. dr. sc. Anelu Ničević-Milković, profesoricu psihologije i Ružica Čanić, dr. med. spec. školske medicine, Sanja Puškarić, predsjednica DND-a Gospić, Marija Zdunić, socijalna pedagoginja, Ivana Đapić, pedagoginja, Mirela Trtica, odgojiteljica predškolske djece.          


Osnovna škola dr. Franje Tuđmana Lički Osik