preskoči na sadržaj

EDUKACIJA ZA KOORDINATORE ŠKOLSKIH VOLONTERSKIH KLUBOVA

U sklopu projekta „Školskim volonterskim klubom do prijateljstva i zajedništva“ 21. i 22. siječnja 2022. godine održana je edukacija za učitelje i stručne suradnike iz OŠ dr. Jure Turića Gospić i OŠ dr. Franje Tuđmana Lički Osik, partnere na projektu. Iz naše Škole edukaciji su prisustvovala 3 učitelja i pedagoginja škole. Nositelj projekta je udruga Društvo „Naša djeca“ grada Gospića, a davatelj sredstava Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Edukaciju su provele predstavnice DND-a Gospić, certificirane trenerice iz područja menadžmenta volontera i volonterskih programa Tamara Ban i Sanja Puškarić Delač. Ciljevi projekta su potaknuti djelovanje škole kao mjesta odgoja za volontiranje, doprinijeti pozitivnim društvenim promjenama kroz promociju, sudjelovanje i organizaciju volonterskih aktivnosti te pozicionirati i promovirati školu kao primjer dobre prakse organizatora volontiranja u zajednici. U sklopu projekta u našoj školi se osniva Školski volonterski klub, a na ovim edukacijama zainteresirani učitelji i stručni suradnici dobili su znanja kako koordinirati ŠVK, planirati i provoditi aktivnosti. Uskoro kreću radionice za učenike, na kojima će se upoznati općenito s pojmom volonterstva i što je to volontiranje, te će saznati na koji način se i oni mogu uključiti i doprinijeti školi, ali i zajednici u kojoj žive.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana ĐAPIĆ  datum: 24. 1. 2022. 15:05

PREDSTAVLJANJE PROJEKTA „ŠKOLSKIM VOLONTERSKIM KLUBOM DO PRIJATELJSTVA I ZAJEDNIŠTVA“

           

 

 

 

 

 

 

 

 

Danas, 7. siječnja 2022. godine u prostoru Kulturnog informativnog centra Gospić održano je predstavljanje novog projekta Društva „Naša djeca“ grada Gospića. Projekt „Školskim volonterskim klubom do prijateljstva i zajedništva“ odobren je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, kroz natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava udrugama u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja, u vrijednosti 118.500,00 kuna.

Projekt se provodi u partnerstvu s OŠ dr. Jure Turić, Gospić, OŠ dr. Franje Tuđmana Lički Osik te Udrugom roditelja djece s teškoćama u razvoju „Pčelice“ s kojima je danas potpisan i Sporazum o suradnji na projektu, a  usmjeren je unapređenju kvalitete života djece i mladih u dvije lokalne zajednice, Gospić i Lički Osik, u dvije osnovne škole  s ciljem uspostavljanja školskih volonterskih klubova te se provodi u periodu od 8. studenog 2021. godine do 31. kolovoza 2022. godine.

Svrha školskih volonterskih klubova je promovirati aktivnosti povezane s provedbom građanskog odgoja i obrazovanja kroz 2 koncepta:  školskog volontiranja i odgoja za volontiranje.  Svrha projekta je i potaknuti djecu da se od malih nogu uključe u volonterske aktivnosti, da steknu dodatna znanja i vještine, razvijaju osjećaj empatije, humanosti, pomaganja, tolerancije i društvene korisnosti.

U sklopu školskih volonterskih klubova realizirat će se aktivnosti promicanja, poticanja i organizacije volonterskih aktivnosti pri čemu će školske ustanove biti u ulozi organizatora i promicatelja volonterstva. Odgoj za volontiranje uključivat će djecu u provođenje edukativnih radionica, volonterskih aktivnosti i akcija predviđenih Zakonom o volonterstvu s posebnom naznakom na Načelo zaštite maloljetnih volontera i Načelo odgoja za volontiranje

Očekivani rezultati projekta: Uspostavljen rad dva školska volonterska kluba, educirani i motivirani koordinatori školskih volonterskih klubova, educirani i motivirani učenici i drugi učitelji i nastavnici, provedene edukativne radionice za koordinatore, provedene edukativne radionice za učenike o volonterstvu, održivom razvoju i vršnjačkoj podršci, organizirane volonterske aktivnosti i  akcije u sklopu školskih volonterskih klubova te promovirati volonterstvo u zajednici i u krugu škola.

Ulogu koordinatorica Volonterskog kluba naše Škole, preuzet će Ivana Rukavina i Ana Levar, učiteljice razredne nastave.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana ĐAPIĆ  datum: 7. 1. 2022. 14:17

Posljednji pozdrav dragom kolegi učitelju Ivici Mariću

Oprostili smo se od našeg kolege, učitelja Ivice Marića koji nas je naglo i prerano napustio, ne dočekavši svoje mirne dane u mirovini.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Katica MARKOVIĆ  datum: 5. 1. 2022. 09:23

Posljednji pozdrav dragom Marku Kovačeviću, učitelju i ratnom ravnatelju

 

Opraštamo se danas od našeg kolege učitelja i ravnatelja Marka Kovačevića koji je u 29 godina predanog rada u osnovnoj školi u Ličkom Osiku stvarao uvjete za uspješan rad učitelja ,i učenika izvrsnom organizacijom i vođenjem Škole, te prenoseći na kolege i učenike svoju , pedantnost i predanost u radu.

Marko Kovačević je rođen 23. studenog  1936. u Vraniku kod Lovinca. Završio je Učiteljsku školu u Gospiću i prvo radno mjesto mu je bilo u Lovincu gdje je radio od 1956. do 1961. godine. Nakon toga se zapošljava u Osnovnoj školi Kosinj gdje je radio kao učitelj i ravnatelj do 1969. godine. Uz rad nastavlja svoje školovanje na Pedagoškoj akademiji u Gospiću gdje je diplomirao 1967. godine i stekao višu stručnu spremu i zvanje nastavnika hrvatskosrpskog jezika i povijesti.

Od 1970. godine radi u Osnovnoj školi Lički Osik gdje ostaje do umirovljenja 1999. godine. Radio je kao učitelj hrvatskog jezika i knjižničar, a od 1992. do 1999. kao ravnatelj Škole kad se pokazao izuzetno uspješan u organiziranju nastave, stvaranju radnog ozračja i timskog rada u Školi.

Naročite velike zasluge ima u organiziranju nastave u vrijeme Domovinskog rata  kad je na njegovo izričito inzistiranje organizirana nastava u Područnoj školi Mušaluk za djecu s područja Mušaluka, Starog Ličkog Osika i dijela Vukšića. Sa šest kolega učitelja započeo je nastavu 17. veljače 1992. g. za 51 učenika u vrlo teškim uvjetima. Potreban namještaj su ravnatelj Kovačević i učitelji dovezli iz Gimnazije Gospić, a slučajno pronađeni stol za stolni tenis je poslužio za školsku ploču. Iako su bili svakodnevno izloženi granatiranju, nastava se nikada nije prekidala. U tako složenim uvjetima nastojao je da i njegovi učenici dobivaju sve što i učenici koji su radili u normalnim uvjetima, pa je čak organizirao i izlete za učenike u Austriju 1993. i 1995. godine.  Sve to je  rezultiralo zavidnim rezultatima u učenju te dobrim rezultatima na natjecanjima.

Marko Kovačević je osim posla ravnatelja obavljao poslove tajnika, računovođe pa  i knjižničara. Uspostavio je mnogo kontakata s raznim donatorima iz Hrvatske, Austrije, Italije i Njemačke i uz njihovu pomoć opremao Školu. Uz sav posao  Marko Kovačević je pronašao vremena za pisanje Spomenice škole koja predstavlja kroniku događanja od ljeta 1991., kako školskih, tako i ratnih, s mnoštvom podataka, fotografija, novinskih članaka i drugog materijala, napisana predivnim rukopisom pa je pjesnik Grga Rupčić naziva Kaligrafska spomenica.

Nakon oslobođenja velikim zalaganjem Marka Kovačevića i njegovih kolega učitelja očišćena je i osposobljena škola u naselju Lički Osik, gdje se nastava počinje izvoditi 1997. godine. Marko odlazi u zasluženu mirovinu 1999. godine i ostavlja dobro organiziranu i uređenu školu opremljenu suvremenim nastavnim sredstvima. Nakon toga svoj tihi rad nastavlja u toplini svog doma.

Na njegovom bogatom i turbulentnom životnom putu stalna potpora mu je bila supruga Marija s kojom je proveo 60 godina života. Posebno je bio ponosan na svoje dvije kćeri Željku i Nevenku koje su također krenule roditeljskim stopama te kao prosvjetne djelatnice zasnovale život u Umagu i Stubičkim Toplicama. U poznim godinama opterećen raznim bolestima, radost i životnu snagu davali su mu troje unuka i jedan praunuk.

Marko Kovačević je tijekom svog života bio uzoran suprug, otac i djed, iskreni domoljub, marljiv i pošten učitelj i ravnatelj. Svojim radom i požrtvovnošću bio je primjer svojim kolegama i generacijama učenika.

Dragi učitelju i ravnatelju Marko, neka ti je laka ova hrvatska gruda.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana ĐAPIĆ  datum: 15. 12. 2021. 11:50

" ADVENT U MUŠALUKU " - HVALA VAM!!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Jurković  datum: 14. 12. 2021. 07:39

"ULJEPŠAJMO ZAJEDNO BOŽIĆ ONIMA KOJIMA JE TO NAJPOTREBNIJE“

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Jurković  datum: 8. 12. 2021. 10:45

RANG LISTA KANDIDATA - UČITELJ/ICA RAZREDNE NASTAVE( 2 izvršitelja) PŠ Široka Kula, Matična škola Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Jurković  datum: 29. 11. 2021. 14:38

Međunarodni dan djeteta-20. studenog

Prije 32. godine svijet se ujedinio u želji da zajedno stvaramo svijet kakav zaslužuju djeca. Svijet u kojem će svako dijete imati priliku rasti, učiti, razvijati svoje sposobnosti i talente, odrastati u obitelji, biti sigurno i zaštićeno. 

U trenucima kada se mijenjao svjetski poredak, padao Berlinski zid, rađao internet – svijet se ujedinio u obrani djece i djetinjstva. 20. studenoga 1989. godine Generalna skupština Ujedinjenih naroda usvojila je Konvenciju o pravima djeteta, međunarodni dokument kojim se priznaju prava djece u cijelome svijetu. Konvenciju je potpisalo 196 država, čime je postala najbrže i najšire prihvaćen sporazum na području ljudskih prava u povijesti.

Vlada Republike Hrvatske donijela je posebnu odluku kojom se na temelju notifikacije o sukcesiji od bivše države Hrvatska smatra strankom Konvencije o pravima djeteta od dana osamostaljenja, 8. listopada 1991. godine. 

Prije prihvaćanja Konvencije o pravima djeteta, nije postojalo široko prihvaćanje temeljne veze između dobrobiti djece i snage društava u kojima žive. Zato je Konvencija tako važna prekretnica. Konvencija je prvi dokument u kojemu se djetetu pristupa kao subjektu s pravima, a ne samo kao osobi koja treba posebnu zaštitu. Konvencija o pravima djeteta je pravni akt koji ima snagu zakona i obvezuje stranke na pridržavanje njezinih odredaba te uključuje pravo nadziranja primjene u državama koje su ju prihvatile i ratificirale. 

Prava djece nemaju rok trajanja. Ona su univerzalna i svevremenska. Djeca su naša budućnost, no njihova budućnost počinje sada.  Svaka generacija, prilika je za stvaranje temelja za novi, bolji svijet. Prilika koju ne smijemo propustiti. Prilika da stvorimo svijet dostojan djeteta. 

Dječja prava su prava kojima se štite sve osobe mlađe od 18 godina. Označavaju ono što svako dijete treba imati ili smije učiniti. Svako dijete ima pravo na obrazovanje, zdravstvenu skrb, hranu, igru, zaštitu i još mnogo toga. Dječja prava svakom djetetu trebaju osigurati mogućnost da dosegne najviše što može. Sva su prava povezana i jednako važna. Osim što nam prava pripadaju jer smo se s njima rodili, jednako je važno da poštujemo i tuđa prava. 

Kako UNICEF obilježava Svjetski dan djece 2021.

Važan dio UNICEF-ova mandata je da djeci i mladima osigura platforme koje ih osnažuju, da ih podrži da se zalažu za pitanja koja utječu na njihove živote, i da povezuje djecu, mlade i donositelje odluka. Imamo odgovornost raditi s njima kao s partnerima i nositeljima promjena za danas i sutra.

U povodu obilježavanja Svjetskog dana djece, UNICEF želi dodatno podržati i istaknuti djelovanje djece i mladih - za djecu i mlade. Želimo podržati djecu i mlade da progovaraju, pomoći da se njihova mišljenja bolje čuju te inspirirati dobrim praksama kojima potičemo angažman djece i mladih kao zagovornika vlastitih i kreatora rješenja.  

Kroz simbolična događanja i susrete te aktivaciju na društvenim mrežama promoviramo aktivnosti i dobre prakse čiji je cilj omogućiti da se glas djece čuje te da se poveća participacija djece i mladih. Želimo da djeca i mladi budu u fokusu, želimo im pomoći da sami zagovaraju svoja prava, da se čuje njihov glas kao vizionara i kreatora rješenja problema 21. stoljeća.   

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana ĐAPIĆ  datum: 26. 11. 2021. 07:22

"ZASADI STABLO, NE BUDI PANJ!"

Udruga „Zasadi stablo, ne budi panj!” organizira nacionalne kampanje sadnje stabala na  lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj. I ove godine, naša Škola se uključila u navedenu kampanju i učenici su zasadili voćku krušku, koju nam je donirao Grad Gospić.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana ĐAPIĆ  datum: 25. 11. 2021. 09:03

POZIV NA USMENU PROVJERU- UČITELJ/ICA RAZREDNE NASTAVE (2 izvršitelja, PŠ ŠIROKA KULA, MATIČNA ŠKOLA) Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Jurković  datum: 22. 11. 2021. 15:47

Obavijest učenicima i roditeljima, u svezi održavanja nastave od ponedjeljka, 22. studenoga 2021. godine Vijest ima dokument u privitku

Prema Preporuci Osnivača (Grad Gospić), od ponedjeljka, 22. studenoga 2021. godine, nastava za sve učenike od 1. do 8. razreda, odvijat će se u školi (Model A).

O svim mogućim promjenama u svezi načina održavanja nastave, bit ćete obaviješteni.

Molimo učenike i roditelje da pročitaju Dopunu uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo,  (od 5. studenoga 2021. godine), koje se nalaze u priloženim dokumentima.

S poštovanjem,

Ravnatelj Antonio Milinković, dipl.uč.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana ĐAPIĆ  datum: 19. 11. 2021. 11:04

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

 

Radovi učenika naše Škole u povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana ĐAPIĆ  datum: 18. 11. 2021. 15:58

POZIV NA PISMENU PROVJERU- UČITELJ/ICA RAZREDNE NASTAVE (2 izvršitelja, PŠ ŠIROKA KULA, MATIČNA ŠKOLA) Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Jurković  datum: 15. 11. 2021. 14:29

Obavijest učenicima i roditeljima u svezi održavanja nastave od ponedjeljka, 8. studenog 2021. godine

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana ĐAPIĆ  datum: 5. 11. 2021. 17:21

MAT liga 2021./2022.

U četvrtak 7. listopada 2021.godine učenici naše škole sudjelovali su u jesenskom kolu na matematičkom natjecanju MAT liga. U konkurenciji učenika iz cijele Hrvatske već su u prvom kolu ostvarili izuzetne rezultate. Nakon 60 minuta rješavanja 15 zadataka svrstanih u tri skupine, laki, srednje teški i teški, naši su predstavnici u kategoriji šestih razreda ostvarili 42. i 66. najbolji rezultat od ukupno 271 ekipe. Čestitke učenicima! Nestrpljivo i s veseljem očekujemo novo kolo koje će utjecati na promjene u poretku ekipa.

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Ćaćić  datum: 3. 11. 2021. 14:05

Erasmus+ projekt " “Mijenjamo škole, mijenjamo živote”

  

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Jurković  datum: 29. 10. 2021. 08:33

Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana ĐAPIĆ  datum: 21. 10. 2021. 13:12

OBAVIJEST O RASPUŠTANJU ŠKOLSKOG ODBORA I IMENOVANJU POVJERENSTVA Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Jurković  datum: 18. 10. 2021. 12:19

Obilježavanje 30. godišnjice stradanja žrtava Široke Kule

U srijedu, 13. listopada 2021. godine, obilježavamo 30. godišnjicu stradanja mještana Široke Kule, Ličkog Osika, Urija, Mušaluka i Ostrvice, ubijenih početkom Domovinskog rata u jesen 1991. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Katica MARKOVIĆ  datum: 12. 10. 2021. 17:22

Dječji tjedan

Prošli smo tjedan raznim aktivnostima obilježili Dječji tjedan.

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Katica MARKOVIĆ  datum: 12. 10. 2021. 16:20

Poziv za vrednovanje kandidata prijavljenih na Natječaj za tajnika/cu Škole

Na temelju članaka 5. i 9. Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja te vrednovanja kandidata u Osnovnoj školi dr. Franje Tuđmana Lički Osik (u daljem tekstu: Pravilnik), a u skladu s točkom  III. Odluke o imenovanju Povjerenstva za vrednovanje kandidata prijavljenih na Natječaj od dana 21. rujna 2021. godine za radno mjesto tajnika/ce Škole u Osnovnoj školi dr. Franje Tuđmana Lički Osik, Povjerenstvo za vrednovanje kandidata prijavljenih za radno mjesto tajnika/ce Škole (puno neodređeno radno vrijeme) upućuje sljedeći

 

P O Z I V           

Pozivaju se kandidati koji su podnijeli pravodobne i potpune prijave na Natječaj te ispunjavaju formalne uvjete Natječaja, objavljenog na web stranicama i oglasnim pločama  Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te na web stranicama Škole, za radno mjesto

  1. Tajnika/ce              40 sati tjedno, puno neodređeno radno vrijeme                                    

                                    - jedan izvršitelj m/ž                                     

Temeljem članka  105. stavka 16. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi („Narodne novine“ 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 126/12, 94/13, 152/14, 7/17, 68/18, 98/19 i 64/20)  na usmeno vrednovanje (intervju)  koje će se održati u  Osnovnoj školi dr.Franje Tuđmana Lički Osik,  Riječka 2, Lički Osik, dana 6. listopada (srijeda) 2021. godine u 8,00 sati,  a koji zadovoljavaju uvjetima Natječaja su (inicijali prezimena i imena kandidata) :

  1. V. Š. J
  2. J. I.

Područje provjere za pripremanje kandidata su osnove zakonskih propisa kojima se uređuje djelatnost odgoja i obrazovanja u Republici Hrvatskoj te propisi i primjena propisa za tajnika.

Povjerenstvo na intervjuu utvrđuje stručna znanja, vještine, interese, motivaciju kandidata za rad u Školi te procjenjuje dodatna znanja i edukacije i postignuća u radu.

Pravni i drugi izvori za pripremu kandidata za intervju su:

  1. Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj: 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 126/12, 94/13, 152/14, 07/17, 68/18, 98/19 i 64/20)
  2. Zakon o radu (Narodne novine broj: 93/14127/17, 98/19)
  3. Kolektivni ugovor za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama (Narodne novine broj: 51/2018)
  4. Pravilnik o djelokrugu rada tajnika te administrativno-tehničkim i pomoćnim poslovima koji se obavljaju u osnovnoj školi (Narodne novine broj: 40/2014 ) 
  5. Zakon o općem upravnom postupku (Narodne novine, 47/09) i
  6. Statut Osnovne škole dr. Franje Tuđmana Lički Osik

Svi kandidati dužni su sa sobom imati odgovarajuću identifikacijsku ispravu (važeću osobnu iskaznicu, putovnicu ili vozačku dozvolu).

Slijedom situacije vezano za COVID – 19, kandidati prilikom dolaska na  intervju obavezni su nositi masku.

KLASA: 112-01/21-01/37

URBROJ: 2125/26-21-3

U Ličkom Osiku, 1. listopada  2021. godine                     

                                                       Povjerenstvo za vrednovanje kandidata

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana ĐAPIĆ  datum: 1. 10. 2021. 10:57

OBAVIJEST o Natječaju za učitelja/ice razredne nastave ( 2 izvršitelja/ice)

OBAVIJEST O NATJEČAJU 

poništava se Natječaj za učitelja/icu razredne nastave ( 2 izvršitelja/ice) objavljen dana 22.rujna 2021.godine na internetskoj stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i njihovoj oglasnoj ploči te na službenoj stranici Škole.

Dokumentacija kandidata bit će vraćena na kućnu adresu.

 

 

S poštovanjem, 

Ivana Jurković- tajnica Škole

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Jurković  datum: 30. 9. 2021. 10:19

Termini učitelja za informacije s roditeljima (školska godina 2021./2022.) Vijest ima dokument u privitku

Ime i prezime

Termin

Kata Balenović

ponedjeljak, 2. školski sat, od 8,50 do 9,35 sati

Antonija Kreković

utorak, 6. školski sat, od 12,30 do 13,15 sati

Tatjana Vlainić

četvrtak, 1. školski sat, od 8,00 do 8,45 sati

Ivana Miškulin

srijeda, 4. školski sat, od 10,50 do 11,35 sati

Marina Nekić

ponedjeljak, 5. školski sat, od 11,40 do 12,25 sati

Antonija Smojver

četvrtak, 1. školski sat, od 8,00 do 8,45 sati

Jurica Kovačević

ponedjeljak, 2. školski sat, od 8,50 do 9,35 sati

Željka Ćaćić

četvrtak,  6. školski sat, od 12,30 do 13,15 sati

Ivana Rukavina

utorak, 3. školski sat, od 9,50 do 10,35 sati

Renata Milković Domazet

četvrtak, 3. školski sat, od 9,50 do 10,35 sati

Luka Carev

ponedjeljak, 7. školski sat, od 13,15 do 14,00 sati

Vesna Krbavac

ponedjeljak, 3. školski sat, od 9,50 do 10,35 sati

Nita Bunčić

četvrtak, 5. školski sat, od 11,40 do 12,25 sati

Ivica Marić

 

četvrtak, od 10,00 do 11,00 sati

Ivan Nekić

četvrtak,  6. školski sat, od 12,30 do 13,15 sati

Vesna Orešković

petak, 3. školski sat, od 9,50 do 10,35 sati

Jelena Kovačević

ponedjeljak, 6. školski sat, od 12,30 do 13,15 sati

Suzana Bunčić

srijeda, 7. školski sat, od 13,20 do 14,05 sati

 

Ivica Valentić

ponedjeljak, 3. školski sat, od 9,50 do 10,35 sati

Beba Romac

utorak, 7. školski sat, od 13,20 do 14,05 sati

Zora Krpan

petak, 2. školski sat, od 8,50 do 9,35 sati

Marija Milinović Marković

utorak, 5. školski sat, od 11,40 do 12,25 sati

Stipe Lulić

srijeda, 2. školski sat, od 8,50 do 9,35 sati

Tomislav Klarić

utorak, 3. školski sat, od 9,50 do 10,35 sati

Ana Levar, Područna škola Široka Kula

srijeda, 5. školski sat, od 11,40 do 12,25 sati

Luka Blažević, vjeroučitelj u PŠ Široka Kula

četvrtak, 1. školski sat, od 8,00 do 8,45 sati

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana ĐAPIĆ  datum: 30. 9. 2021. 08:48

Obavijest roditeljima učenika putnika

Poštovani roditelji učenika putnika,

ove školske godine, 29 učenika putnika putuje na relaciji Vukšić-Široka Kula-Ćukovac-Ostrvica. Dogovoreno je prošli tjedan s učenicima putnicima iz razredne nastave, s obzirom da imaju manje sati od predmetne nastave, da nakon nastave borave u Školi do polaska autobusa. Osigurano im je i mjesto u Školi, gdje mogu pisati zadaću ili se družiti do polaska autobusa. Za vrijeme dok čekaju autobus, ne smiju izlaziti iz Škole, odnosno nije dozvoljen odlazak u trgovinu, pekaru, park i slično. Zaposlenici Škole, odnosno dežurni učitelji i dežurne spremačice ne mogu paziti niti kontrolirati djecu izvan Škole i zato vas molim da razgovarate sa svojom djecom i kažete im da ne izlaze svojevoljno iz prostora Škole.

S poštovanjem,

                                                                                                                                 Ravnatelj Antonio Milinković, dipl.uč.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana ĐAPIĆ  datum: 28. 9. 2021. 12:36

eTwinning project – EUROPEAN DAY OF LANGUAGES 2021

Europski se dan jezika obilježava 26. rujna. Ove smo ga godine u našoj Školi obilježili sudjelovanjem u eTwinning projektu EUROPEAN DAY OF LANGUAGES 2021. U projekt su uključena 33 nastavnika iz različitih zemalja: ARMENIJE (1), FINSKE (3), FRANCUSKE (4), ITALIJE (1), LATVIJE (2), MAĐARSKE (1), NJEMAČKE (1), NORVEŠKE (1), POLJSKE (6), RUMUNJSKE (3), SLOVENIJE (2), SRBIJE (1), TURSKE (3), UKRAJINE (1), ŠPANJOLSKE (1), HRVATSKE (2).

  :: opširnije :: 


objavio: Marina NEKIĆ  datum: 25. 9. 2021. 10:48

Ljetna škola matematike „Matematika za 5“

Krajem ljeta, 27. kolovoza 2021. godine dvije su učenice naše Škole sudjelovale na Ljetnoj školi matematike u Roču. Nažalost, zbog epidemiološke situacije, ove je godine Ljetna škola trajala samo jedan dan umjesto tri, ali bez obzira na to vratili smo se s pozitivnim iskustvom. Kroz četiri radionice i suradničko učenje, učenice su produbile već postojeća i stekle nova znanja. Pri dolasku i u stankama, oduševili smo se prekrasnim krajolicima i pogledu s vidikovca na kojemu se nalazi crkva i škola..

  :: opširnije :: 


objavio: Željka Ćaćić  datum: 10. 9. 2021. 15:40

Projekt " U zagrljaju zdrave prehrane 6"

Projekt „U zagrljaju zdrave prehrane 6“ Grad Gospić je prijavio na Poziv “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2021.-2022.”“, raspisan od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a koji je usmjeren na ublažavanje najtežih oblika dječjeg siromaštva i to u vidu podjele hrane djeci u školama.

Cilj ovog projekta je doprinijeti povećanju kvalitete života, smanjenju rizika od siromaštva i socijalne isključenosti za 272 učenika iz socijalno ugroženih obitelji s područja Gospića  kroz osiguravanje besplatne prehrane u školama, a ukupna vrijednost projekta iznosi 279.639,53 kuna i u cijelosti se financira iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD-a).

Partneri u projektu su Osnovna škola dr. Jure Turića, Osnovna škola dr. Franje Tuđmana Lički Osik i Osnovna škola dr. Ante Starčević Pazarište Klanac.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana ĐAPIĆ  datum: 7. 9. 2021. 13:08

OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE (PONEDJELJAK, 6. RUJNA 2021. GODINE )

Obavještavamo da nastava kreće 6. rujna 2021. godine i svi učenici (razredna i predmetna nastava), dolaze u školu u 8,00 sati.

Učenici razredne nastave 1.a, 2.a, 2.b, 3.a i 4.a razred, ulaze kroz ulaz-vrata lijevo i idu u donji hodnik lijevo.

Učenici predmetne nastave i učenici 3.b razreda, ulaze kroz ulaz-vrata desno i idu prema svojim učionicama. Učenici 3.b razreda idu na prvi kat-učionica desno u gornjem holu.

5.a-školska knjižnica

5.b-kabinet likovne i glazbene kulture

6.a-kabinet biologije/kemije/fizike

7.a-kabinet tehničke kulture

7.b-kabinet matematike

8.a-kabinet engleskog jezika

8.b-kabinet hrvatskoga jezika 

Učenici trebaju obvezno ponesti obuću za preobuvanje i školsku torbu za preuzimanje udžbenika.

Učenici razredne nastave ne nose maske, dok učenici predmetne nastave nose maske, kao i roditelji učenika prvoga razreda, koji dovode svoju djecu u školu.

 

                                                            Ravnatelj Antonio Milinković, dipl.uč.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana ĐAPIĆ  datum: 2. 9. 2021. 08:41

LJETNO KINO NA OTVORENOM

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Jurković  datum: 19. 8. 2021. 08:23

Ljetno kino na otvorenom u sklopu "Projekta Mušaluk"

Na sinoćnjoj projekciji crtića "Čarobnjakov šešir", super smo se zabavili i uživali! smileylaughyesheart